csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

Édes

2009. március 04. 01:42 - he

Izzadtan, a számon át véve a levegőt megállok majd, és várom, míg visszaállítják az órát. Közben előredőlök, a térdeimre támaszkodva huncutul lesem, mikor engedi vissza a labdát a bíró a játékba. Sármosan elmosolyodom, és úgy teszek, mintha fogalmam sem lenne arról, hogy ettől egy csomó lány szíve egyszerre dobban nagyot, olyannyira, hogy a szurkológárda dobja is erre az ütemre vált át. Aztán hirtelen a sajtósok sora felé fordulok, és bár nem látom a laptopok monitorát, mégis megérzem, hogy igen, megtörtént. Lehetségessé vált. Örömömben ügyes kisördögként elcsenem a labdát, és zsákolok.

Mert az biztos, hogy nem a jelenlegi, hanem valamelyik eljövendő életemben lesz, amikor az eredeti csokis blogom weboldala rendbe jön. Minden szöveg és kép eltűnt róla, úgyhogy intsünk szépen búcsút neki, és mint egy előző életet, felejtsünk el mindent, a nagyobb és az apróbb részleteket is.

Így már azt is jótékony homály fedi, mit is írtam a kapucínerről. De muszáj róla írnom megint.

Kicsit más már, mint annak idején volt: sokkal krémesebb. A tesóm sugalmazása szerint nem árt néhány napig valami meleg helyen tárolva kiszárítani egy kicsit, hogy majdnem olyan ízt kapjunk, mint amit a magyar csokigyár felvásárlása előtt megvehettünk. Van egy mondás, ami szerint az ír kávéban minden benne van, ami az életben maradáshoz kell: koffein, cukor, némi tejszín és whisky. Utóbbit kivéve elvileg minden alkotóelem megvan a kapucíner szeletben is: a kávés krém és a tejszínes krém fele-fele arányban, bevonva vékonyan étcsokival.

Ugyan a kávétartalma szerintem az évek során jelentősen csökkent – de lehet, hogy csak az én koffeinfüggőségem üt meg magasabb szintet, úgyhogy nem mernék a koffeintartalma ellen fogadni. Ha a folyékony „kapucínerhez” szeretnénk hasonlatossá tenni, akkor a radiátort ajánlom, és neeem, nem kiskanalat hozzá – az igazi élvezet a csúszós masszává olvadt csokit az eredeti csomagolásból kinyalogatni. De hopp, most jött az ötlet, hogy fagyasztva is ki kéne majd próbálni egyszer – majd ha megtettem, beszámolok!

Egyébként régebben az ellentétek vonzzák egymást szlogennel próbálták eladni, sőt, volt olyan reklám, amiben úgy utaltak rá: a nap fénypontja”. Azóta a fekete-fehér design már kávébarna-tejfehérré változott, pedig ha az a kávékrém sötétebb lenne, éppen olyan lenne, mint a PVSK-s zászló.

Kedvenc kapucínerem sorsa – úgy érzem – éppen hullámvölgyben van. Legalábbis mindig így értékelem, ha egy jobb sorsra érdemes csokit a szupermarketek legalsó polcaira tesznek úgy, hogy le kell értük hajolni. Teszik ezt azért, mert olcsó és mert másból akarnak többet eladni – de attól még ott van, és mindenkit, aki ebben az életben olvassa ezt a bejegyzést (ha van ilyen?) arra biztatok, fedezze fel ezeket a méltánytalanul elrejtett csokikat!

A kapucínert a magam részéről legalább annyira imádom, mint az elképzelt eljövendő életemet, amikor kiderül, mi változott, mióta megírtam az eredeti bejegyzést. Mert biztosan lesz majd kapucíner akkor is. Ahogy 7-es meznek is lennie kell.

 

Kapucíner

Étcsokoládéval bevont szelet kávés és tejszín ízű töltelékkel

33 g

 

Szólj hozzá!
Címkék: koffein tejszín ét
villanyi-szekszardi-pannon-borok-online-rendeles

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr12978838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása