Csokoládé... és újság

Címkék

acai (1) áfonya (5) alkohol (1) alma (7) ananász (2) arany (1) azték (1) banán (5) baobab (1) barack (3) bazsalikom (1) beantobar (8) belga (3) berkenye (1) bio (1) bodza (3) bonbon (9) bor (5) bors (1) buborék (2) chili (9) chlorella (1) Címkék (2) citrom (9) cseresznye (3) csokikészítés (2) datolya (1) design (1) diabetikus (2) dinnye (2) dió (6) dunakavics (1) édesítő (1) eper (13) ét (75) evans (1) fagylalt (1) fahéj (6) fairtrade (6) fehér (22) feketeribizli (2) fesztivál (2) figura (11) fogkrém (1) földimogyoró (5) forrócsoki (6) fotó (1) füge (1) gesztenye (1) glutenmentes (1) grappa (1) guarana (2) gyár (1) gyömbér (6) hal (1) handmade (1) hellohúsvét (1) hellokarácsony (1) hellókarácsony (5) homoktövis (2) játék (2) jázmin (1) jégkrém (1) joghurt (2) kakaó (1) kakaóbab (5) kandírozott (2) karamell (12) karamella (4) kardamom (2) kávé (7) keksz (7) kiállítás (1) koffein (3) kókusz (13) konyak (1) könyv (3) körte (2) lebovitz (1) levendula (2) libamáj (1) likőr (1) lime (3) mag (3) mák (6) málna (9) mandarin (1) mandula (14) mangalicatöpörtyű (1) mangó (1) marcipán (8) mars (1) masala (1) mazsola (3) medvecukor (1) meggy (4) meglepetés (1) menta (6) méz (4) mikulás (4) mogyoró (15) mousse (1) nápolyi (1) narancs (12) nugát (4) nyalóka (1) off (15) ostya (7) pálinka (1) paprika (1) paradicsom (2) paradió (1) pecsétviaszgomba (1) pekándió (1) pillecukor (1) pisztácia (2) popcorn (1) pr (2) rágó (1) reklám (3) retro (6) ribizli (1) rizs (6) robbanócukorka (6) rózsabors (1) rózsavölgyi (2) rum (10) sáfrány (1) sajt (2) sárgabarack (1) (6) Stühmer (1) szabályozás (1) szaloncukor (6) szamóca (2) szántó (1) szarvasgomba (1) szavatosság (1) szegfűszeg (2) szezámmag (2) szilva (7) szivar (1) szőlő (1) tea (4) tej (83) tejberizs (1) tejkrém (2) tejszín (3) tequila (1) toblerone (1) tojáslikőr (3) tonkabab (2) történelem (4) trüffel (2) tudomány (1) túró (4) vajkaramella (3) vanília (2) vargánya (1) vérborbolya (1) vérnarancs (1) vodka (1) vörösbab (1) wasabi (1) whiskey (1) zab (1) zeller (2) zene (1) zöldcitrom (1) zotter (12) zselé (4) Címkefelhő

Utolsó kommentek

csokoládé

2009.02.01. 23:59 he

Hogyan tartósítsuk a szappanbuborékot?

Címkék: mousse

Puhába csomagolnám, és ahol éppen kedvem tartja, elengedném őket, hogy ne kelljen pancsolni, meg fújkálni, hanem azonnal körbevegyenek a szivárványos buborékok, bárhol, még esőben is, vagy akár zárt térben, egy hétfői értekezleten. És igen, becsomagolnám egyenként a mostani havas esőből a legnagyobb és legszebb hópelyheket is, amiket majd a rekkenő nyárban csomiznék ki, vagy egy liftben dobnám fel őket a levegőbe, hadd szállingózzanak a negyedikre liftezők fejére. És szállíthatóvá tenném a csoki mousse-t is, ne ám má' kiskanállal kelljen kanalazni a vitrinben őrzött családi kristálypohárból – egyszerűen zsebre vágnám és passz. És akkor és ott enném, ahol csak szeretném. A csomagolása is csokiból lenne természetesen. Igen. Egy egész tábla csokiban utaztatnám a csoki mousse-omat, és akkor törnék le belőle egy kockát, amikor csak akarom.

A fene essen a világba, hogy ez már másnak is eszébe jutott.

És milyen jó, hogy más sült fel vele.

Zsófi hozott egy ilyet – és tényleg tejcsokiba csavart csoki mousse van benne, és mégsem az igazi – a mousse picit megszikkad a csokin belül, és pont azt a könnyed levegősségét veszti el, ami annyira lenyűgözi benne az embert. Mert ha már a csoki mousse-nál tartunk, az szerintem akkor jó, ha minden kanálka után úgy érzem, egy falatnyi csokis levegő ér a nyelvemhez, és bármennyit képes lennék megenni belőle. Utoljára és fenomenálisat Bubánál ettem, egy emlékezetes vacsorán – és Viktor követte el. Remek mousse volt, rögtön gondoltam is, hogy megeszem az egész tállal. De hamar telítődni lehet még a legfinomabból is… Ez a Milka csoki viszont fenntartja annak látszatát, mintha a „csomagoláshoz" használt tejcsoki miatt érezné az ember, hogy eltelt. 

A csoki maga gyönyörű, ívek fonódnak össze benne, amikben a mousse rejtőzik. Olyan íze van, mintha a mousse-t bent felejtettük volna a hideg kamrában. Gondolkodtunk is rajta, hogy be kéne tenni a mikróba – pár másodpercre. 

Mindenesetre klassz próbálkozás, de azt ajánlom a tökéletességre vágyónak, álljanak be a Milka Amavel-gyárba dolgozónak, ha friss (és állandó) hordozható mousse-élményre vágynak.

 

Milka Amavel

Á la Mousse au Chocolat

 

 

Szólj hozzá!

villanyi-szekszardi-pannon-borok-online-rendeles

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr18917290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.