csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

Ostyás krém csokival 3X

2013. október 26. 13:54 - he

Bejegyzés alcíme...

Ostyán krém, csokibevonattal – egyszerű, de nagyszerű. Nézzük, hogyan gyárt három rivalizáló nagy cég csokikat erre az egy kaptafára: Kinder Bueno, KitKat Senses és Milka Crispello. Megvolt már mind?

 

A történeti elsőséget nem lehet elvitatni a Kinder Buenotól. A Buenóra „válaszul” született meg a KitKat Senses, majd a Milka is előrukkolt a Crispelloval. De a patina egy csokinál nem mindig előny, szóval nézzük, milyenek.

 

 

kitkatbuenocrisp00.jpg

A Kinder Bueno csomagolásában rögtön két, keskeny kis rudat találunk, szimpatikus, hogy külön-külön vannak becsomagolva. A KitKat egyetlen szelet, ami könnyen törik, a Crispelloban pedig három darab van, amik nincsenek külön becsomagolva. (De lehet kapni őket egyesével csomagolva, csomagban is.).

 

 

A legszebb egyértelműen a Bueno, azokkal a cuki étcsokicsíkokkal, a második nálam a KitKat, és csak a harmadik a Crispello, mert szerintem valahogy olyan kis bumfordi.

 

A KitKat a legédesebb, annak ellenére, hogy tömörebb mogyorókrém van benne, mint a Buenoban. A Bueno már-már folyós-krémes tölteléke jóval édesebb, mint a Crispellos, de kevésbé, mint a KitKat. A Crispello harmadik helye azért meglepő, mert a külső borítás a megszokott milkás csoki, vagyis nagyon édes. A tölteléket viszont sikerült kiegyensúlyozni. Mondjuk, ettem már jóval vaníliásabbat, inkább tejkrémesnek mondanám.

 

 

Ostya és ropogósság tekintetében a Crispello a nyerő: ostya felül is van, nem csak alul, ettől nyerő.

 

 

kitkatbuenocrisp01.JPG

 

És néhány reklám:

A Milkásban a „Merj gyengéd lenni” szlogennel operálnak, és a barátságot hangsúlyozzák, a másik spotban pedig azt, hogy milyen kis semmiség (kalória szempontjából nem az).

A Kinder Buenótól a vámpíros ment talán a legtöbbet (holott az igazság a vámpírokról más).

 

A KitKat a szokásos szünetes reklámjával oldotta meg, bár Kitkatban ez a kedvencem, az osonkodó főnök miatt:

 

Nehéz nekik ellenállni bármelyiknek, mint ahogy Csizmáskandúr sem tudott a három kisördög hatalmas szemeinek, de nem lehetetlen. Mondjuk lehetne olyan pici, mint a Kinder Buenóból egy pici „kocka”, az étcsokis csíkokkal rajta, külön becsomagolva, mint a Crispello, olyan talapzattal, mint a KitKat, felül olyan ostyával, mint a Crispello – és olyan töltelékkel, mint a Kinder Buenóé. Amíg ez nincs, kénytelen leszek ezeket variálni.

 

Ja, és találtam egy elképesztő Kinder Bueno receptet – olaszul.

 

És végül egy smiley:

crisp_smile.JPG

Szólj hozzá!
Címkék: tej mogyoró ostya ét

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr315600248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása