csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

Meglepi?

2012. augusztus 12. 12:31 - he

Néha a nagy durranásnak vélt meglepetés egyáltalán nem meglepetés. Itt van például a Milka és a Philadelphia krémsajt közös terméke (Milkás Phildalphia néven fut, pedig lehetne Milkphia vagy Philadelka). Néhány furcsa pár, mint a kakaó + karfiol vagy a sárgadinnye + sonka egészen pozitív gasztronómiai meglepetést jelenthet – no de egy csokis sajt a Mese-sajt országában?

Ugyan.

phil_01.jpegKívülről – a botrányosan alacsony műanyag tálkán és a zárócelofánon is túl – olyan, mintha egy csokipuding tetejét szemlélnénk. Komolyan, azok a kis pici körök is látszanak a tetején, amik a kihűlt pudingok „bőrén” lenni szoktak. Az állaga a puding és a krém között van félúton, az illata szerintem olyan, mint egy készen vásárolható csokis tejnek. Az ízéből hiányzik az a brutális édesség, ami miatt nekem nem mindig jönnek be a Milkás csokik, de megvan benne az a csokoládé-íz, amit egy tejcsokitól elvárok. A csomagolás szerint 20% tejcsoki van a krémsajtban, amivel kb azt érték el, hogy egy tejcsokis tejszínkrémnek érezni. Egy finom tejszínkrémnek.

Mondhatnám akár, hogy Nutella light, de nem az. Nincs benne se mogyoró, se étcsoki, és nem ragad tőle össze a szám. Összehasonlítva a kalóriákat természetesen lightnak light (Nutella 530 kcal/100 g, Philadelphia Milkával 300kcal/100 g), de ugyan ki nem kiskanállal eszi meg együltő helyében ezt csokis sajtot? Ezt egyébként azért is ajánlom a kis(!)kanalat, mert a csomagoláson is látható fehér kenyérre kent Milkás Philadelphiához a teljes dobozt rá kéne kenni arra a kenyérszeletre.

phil_02.jpegÁr-érték arányban szerintem messze alulteljesít: egy krémsajt árából már bőven lehet venni egy minőségi csokit, kettőből meg pláne.

Meglepetés-fóbiásoknak ajánlom, például Columbo-rajongóknak, fogyózó romantikus regény-olvasóknak, tőzsdeügynököknek és helikopter-szülőknek.

Philadelphia with Milka

Csokoládés tejszínes szendvicskrém

520 HUF volt a Tescoban

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr924708073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bon Viki · http://chocologia.blog.hu/ 2012.08.13. 19:23:07

Látom az ízlésünk megint ugyanolyan :-)Engem se nyűgözött ez le. ( chocologia.blog.hu/2012/04/19/philadelphia_6)

plan 9 2012.08.29. 03:01:46

"Csak még egy kérdés" :D
süti beállítások módosítása