csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

Kutyulik

2012. február 26. 13:30 - he

Mikor megláttam az árát (25 HUF) és hogy ez egy teljes sorozat, eldöntöttem, hogy kipróbálom.

De előszöris: nem értem, hogy lehet egy ilyen termék csomagolására éppen kutyát tenni? Ráadásul pont olyat, mint a kutyaeledeleken van (azt hiszem, a Morzsi márkájún is hasonló kutya van, de ezek is hasonlóak, amik éppen voltak itthon), amikor köztudott, hogy a kutyák nem ehetnek ilyesmit.

Aztán rájöttem: egyrészt lehet, hogy a gyártó egyszerűen a Lola nevű kutyájáról nevezte el a csokit (mint van a klasszikus történet, a Ferinek nem! szelet nevéről), másrészt meg ez nem is csoki. A tölteléken kívül kakaós étbevonó, ami a csoki 20%-a, s abból is csak 16% a kakaópor.

 

Nekem szimpatikus az, hogy a Lola nem zsákbamacska. A vásárló azt kapja, amit vár: a hetedik mennyország örömeit biztosan nem várhatja egy 25 Ft-os csokitól, és minden, amit tudnia kell, nem apróbetűkkel áll a csoki csomagolásának a hátán: már az elejéről kiderül, hogy étbevonó. Az ízeket tekintve a tesóm rögtön azt mondta: Autós szelet, Sport-szelet, Eperjó... Na, de ki is kell próbálni.

Végigettem.

 

A rumos-kakaós tényleg kakaós, és azt hiszem, kóstoltam már hasonlót szaloncukor formában, és bejött. Arra számítottam, hogy vajíze lesz a csokinak, de nem! Nem annyira krémes, mint egy sportszelet, és a rumot az utóízben érezni. Megettem az egész szeletet.

Az epres csoki illata nagyon-nagyon epres. Mégis különös módon egy ezeregy éjszaka elnevezésű teafű-keverék illatára emlékeztet. A gond, hogy csak a harmadik harapás után éreztem a kakaós bevonót és némi eperízt, előtte olyan volt, mintha ez az illat töltötte volna be a teljes szám – talán ahhoz tudom hasonlítani, mikor az ember túl sok narancsvirág-olajat tesz egy krémbe, és olyan,mintha parfümmintát enne. De tudni kell, hogy NAGYON kritikus vagyok az epres csokikkal.

A marcipánosban nem éreztem annyira a marcipánt, mint gondoltam. Marcipánillata van, de ennél nekem jóval több marcipán kell.

A kókuszos pedig egy régi csokira emlékeztet. Vagy inkább olyan, mint a kókuszos keksztekercs belseje vaj nélkül? Nem túl édes, és tényleg érezni benne a kókusz-reszeléket. Megettem az egészet.

 

Oké, hogy mindegyik szeletnek brutális illata van, és egyértelmű, hogy egy gyárban állítják elő (pontosabban Sárospatakon, láttam a honlapon, hogy gyártanak Harmónia kekszet, majd ki kell próbálnom), nem tudok attól az érzéstől szabadulni, hogy ezek a szeletek olyanok, mint régen az otthon, házilag előállított, kakaóporból készített csokikák.

És bár az ár nem minden, 47000 Forintos megélhetéshez kifejezetten ajánlott.

 

Lola

kókuszos szelet étbevonó kakaós masszával mártva

eperízű szelet étbevonó kakaós masszával mártva

marcipánízű szelet étbevonó kakaós masszával mártva

rum-kakaós ízű szelet étbevonó kakaós masszával mártva

25 gramm/szelet

25 Ft volt darabja a Corában

 

4 komment
villanyi-szekszardi-pannon-borok-online-rendeles

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr974209482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

retek. · http://csakaszepre.blog.hu 2012.02.26. 14:14:08

Bűn ilyet enni. De ki ne szeretne bűnözni? :-)

plan 9 2012.03.09. 01:19:37

Ezeket kéne népegészségügyi termékdíjjal terhelni, nem az "igazi" csokikat, vagy a 25 Ft-ban már benne van?!

ayano23 · http://www.facebook.com/ayadphoto 2012.07.10. 15:56:45

@plan 9: ezeket már terheli főleg mert ez csak étbevonómassza és nem csoki. Az igazi csokikon nincs népegészségügyi termékdíj.
süti beállítások módosítása