csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

Kóstold meg a szivárványt!

2011. június 19. 01:28 - he

Megvan az a reklám, mikor egy raszta feji a bárányfelhőt legelő zsiráfot?

Ez a Skittles magyar beharangozója. Külföldön úgy néz ki, elképesztően népszerű (érdemes megnézni a honlapjukat és a reklámjaikat, akár ezt is), 1974-ben alkották meg. Különböző alapszínűek a csomagolásai – és ezek különböző színű és ízű kis golyóbisokat rejtenek. Érdemes átböngészni az apró betűs feliratot, onnan ki lehet bogarászni, milyen ízűek vannak az adott csomagban. Klasszikusnak a piros alapszínű számít, ebben feketeribizli, alma, lime, narancs és eper szörppel ízesített cukorka van. Vastag cukormázzal van bevonva mindegyik, és minden van egy S felirat (nem Superman, és nem kis méret, hanem Skittles).

És az íze? Van egy olyan cukorral bevont gumicukor, amihez talán a legjobban hasonlít, majd mondom, ha eszembe jut a neve. A nagysága és a szándék alapján a Jelly Bellyhez hasonlítható (jut eszembe, náluk már működik a webshop!), azzal a kivétellel, hogy jóval olcsóbb, és ezek nem babok, hanem gömbök, és az ízük nagyon-nagyon-nagyon mű. Annyira édesek, hogy magát az ízt csak akkor érezni igazán, ha színek szerint szétválogatja egymás után kapunk be hármat. Viszont valami elképesztő, mennyire „eteti magát”, tényleg olyan, mint a gumicukor, nagyon nehéz abbahagyni.

A cukorbevonat alatt egy zselés réteg van, ezt ízesítik a szörppel, és a cukor roppan, a zselé meg – zselé.

Ez a cukor nem olyan, hogy csak a szádban olvad, nem a kezedben, mert melegben és kézben cipelve a cukorbevonat megolvadhat, az S elmaszatolódik. Mentségükre szóljon, hogy nem tetűváladékkal, hanem egy pálma nedvéből készülő anyaggal fényesítik a cukorkákat. És miben olvad a cukor még a kezünkön kívül? Alkoholban például. Találtam is egy menő koktélos oldalt, ahol a vodkát színezik meg vele: színek szerint szétválogatják a cukrokat, összerázzák az alkohollal, aztán állni hagyják, végül leszűrik belőle a cukrot. Persze ki kellett próbálnom. Fehér rumba tettem egy szem lime ízű nagyon zöldet, összerázta, és lám, mi lett belőle: a rum zöld lett, de nincs semmilyen plusz íze.

A túl sok ilyen alkohol fogyasztását mégsem ajánlom – hacsak nem akarjuk valóban a szivárványt kóstolni, de újra és visszafelé.

 

Skittles
160 Ft volt az újságárusnál

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr692996470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása