csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

Ettek

2011. június 18. 16:23 - he

Nem, nem uborkás csoki, és nem is paradicsomos. És nem is bioterrorista támadás.

Inkább Attack.

Ideális azoknak, akik szeretik pl. a Balatonszeletet, de nem tetszik benne az, hogy vastag, vagy éppen azoknak, akik – akár a gyilkos fertőzéstől félve, akár a szépségért – fogyókúráznak. A kép kivételesen jó a csomagoláson, s az ember azt is kapja, amit vár: egy vékony ostyaszeletkékből álló nápolyit, amiben (éppen ebben) mogyorós a krém, és vékonyan van bevonva tejcsokival. Három normális harapás Balaton – picibben.

Mikor rákerestem a gyártóra, „attack”, „Slovakia”, már nem is lepett meg, hogy a melegekkel szembeni ottani agresszív fellépésekről szóló találatok voltak az elsők. Aztán persze megtaláltam a gyárat, valahogy nem lepett meg, hogy a Horalky-t is itt gyártják, sőt, egész repertoárjuk van a különféle ostyákból, érdemes körbenézni. Mondjuk, az sem meglepő, hogy a magyar nyelvű honlapjuk nem működik.

Igazából a neven gondolkodtam el: miféle név az egy csokinak, hogy támadás?

Talán arra biztat, hogy figyeljünk oda, miféle csokit eszünk? (mondjuk ez jó lenne, ahogy az uborkapiacot lenyomta a járvány híre, úgy egy mozgalom akár fel is emelhetné a keresletet bármilyen zöldség vagy bármilye gyümölcs... vagy, mondjuk a csoki iránti is, nem?) Vagy talán arra, hogy álljunk ki a jó dolgok mellett vehemensebben? Vajon mi a jobb, közép-kelet-európai módra punnyadtan semlegesnek lenni, vagy kiállni a jó dolgokért? (Akár a magyar csokigyártásért, akár a jó csokikért?) szerintem jó lenne.

És ahogy a kedvenc titokban csokit evő sorozathősöm mondaná:

Nagyon köszönöm.

 

Attack

mogyorós nápolyi

60 Ft a Tescoban

 

5 komment
Címkék: tej mogyoró ostya

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr592995323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MikeMyers 2011.06.19. 19:20:35

Támadnak a szlovákok.

siófoki35 2011.08.10. 00:32:10

Szlovák csoki, tehát finom. Horálky is van a Tecsóban?

he 2011.08.12. 01:35:19

@siófoki35: Van hát, írtam is róla:
csox.blog.hu/2009/09/03/hadicsoki
Van, ahol lentebbi polcokra pakolják, de biztosan találsz. És jó is az :)
süti beállítások módosítása