csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

Fából vaskarika

2011. február 21. 22:55 - he

A csoki cukor nélkül olyan, mint… a sajtó szabadság nélkül? …az angol th a kidugott nyelv nélkül? … a fizetés emelés nélkül? …az élet szex nélkül? Szóval elviekben rossz. Jó hír a cukorbetegeknek: találtunk egy túlélési lehetőséget, egy majdnem tökéletes cukor nélküli csokit.

Ha találgatni lehetne, akkor is egyből mindenki tudná, hogy a (szerencsére) kisebbségben lévők speciális igényeit olyan cég tudja kiszolgálni, aminek megvan ehhez a megfelelő pénze (és/vagy csak erre a piacra szakosodott). Legtöbbször nem csak az íze, de az ára is reszkír ezeknek a termékeknek. Mindezek ellenére bíztam annyira Dominikában, hogy adjak a Ritter Sport joghurtos diabetikus csokijának egy esélyt – a pasija (aki cukorbeteg) szerint ugyanis ennél eddig még nem kóstolt jobbat, ráadásul olcsóbbat is alig.

Na, ennek a csokinak éppen olyan íze van, mint mikor egy fűszeresebb ebéd után fejtjük le a Kindertojásról a tejcsokit. Vagyis édes, csak kevésbé. Amitől féltem, az a több diabetikus termékeknél megszokott kesernyés utóíz – itt viszont csak a joghurtot érezni, amit e nemes cél érdekében szerintem kissé el is nagyoltak, merthogy ha picit kevesebb a csoki, szinte csak a töltelék maradna. És a csokiba nem tettek cukrot, az sima, 70%-os étcsoki, a jobb fajtából. A töltelék meg egyszerűen édesített joghurt. (És ettől az íztől az ember lelkiismerete is megnyugszik, ha pl. azért eszik diétás csokit, mert fogyni akar.)

Az édes ízt egy maltit nevű szerrel érik el, amit nagyonis érdemes megjegyezni. Azt sikerült kideríteni, hogy kukorica-keményítőből vonják ki, és „hasznosításához az emberi anyagcsere nem igényel inzulint.” Azok alapján, amit a neten találtam,a maltit nem veszélyes, de ha sokat eszünk belőle, hasmenést okoz (pont mint a fenilanilin, ami a rágókban meg egyes gumicukrokban szokott lenni). Inulin is van benne, ami viszont „bontatlanul” végigvonul az ember szervezetén.

Szóval inkább csak kockánként javaslom, a csomagolás úgyis visszacsukható, s egyébként is arra tervezték Ritterék, hogy jól zsebre lehessen vágni. Egyébként ebből a sorozatból van nugátos és tejcsokis is.Ez a fajta az InterSparban a legolcsóbb, és ott is lehet kapni, 399 Ft-ért.


 

Ritter Sport diat mit erfrischender Joghurt-füllung

Diabetikus tejcsokoládé sovány joghurtkrémmel (42%) töltve, maltit (30%) és inulin (6,6%) édesítőszerrel

100 gramm

 

Szólj hozzá!
villanyi-szekszardi-pannon-borok-online-rendeles

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr202678433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása