csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

Ónos forró csoki

2010. december 01. 23:52 - he

Tisztelt Meteorológiai Szolgálat!

Alulírott blogger ezúton szeretném felajánlani szolgálataimat, mely szerint bárminemű hirtelen, az ország nagy területén jelentkező jeges-csúszós-ónos-fagyos-havas, tömeg- és minden másféle közlekedést meghiúsító időjárási malőrt legalább egy teljes héttel képes vagyok 100%-os garanciával megjósolni.

Csak egy olyan, szülővárosomtól messze eső eseményt kell szervezni hozzá, mely szezonálisan csak egyszer adódik, s amire első ízben kerül(ne) sor, illetve olyat, ami megdobogtatja a szívemet (hogy csak egyetlen kiragadott példát mondjak: egy december elsejei, szaloncukor-kóstolással egybekötött gyárlátogatás a Bonbonetti Kft.-nél, amire bloggerként meghívtak).

Hatóköröm Pécs külvárosától Dunaújvárosig terjed.

Felhívnám figyelmüket arra, hogy hazafelé, vagyis a sors és az égiek által szűkre korlátozott mozgásteremen belül a növények levelére is ráfagyó ónos eső ellenére érdemes megállni a szekszárdi A kávé háza elnevezésű helynél. Helyszíni fogyasztásra a szicíliai kávét ajánlom (vékonyra vágott, csipetnyi cukorral meghintett narancshéjjal bolondított feketekávé világbajnok barista-mosollyal), elvitelre a forró csokit. Utóbbi azért méltó a különleges figyelemre, mert nincs benne kakaóporon, cukron, kukoricakeményítőn és vanílián kívül semmi, csak a forró tej, amivel felöntjük, hogy elkészüljön. A használati utasítást érdemes betartani: vagyis NEM a bögre aljára tett forrócsokiporra öntjük a tejet és tesszük melegedni a mikróba, HANEM felforraljuk a tejet, óvatosan öntünk belőle egy pöttyet, elkeverjük a csokiporral, hozzáöntünk még egy kis tejet, és a doboz utasítása szerint addig folytatjuk a műveletet, míg a folyadékunk összmennyisége el nem éri a 1,5 decilitert. Tapasztalt forrócsokizóként melegen ajánlom csokiimádóknak azt, hogy a hivatalosan javasolt tejmennyiséget csökkentsék egy decire – mert megéri! Nem a majdnem csokipuding állag lesz, hanem tömörgyönyör kakaó, se több, se kevesebb. Finom.

Kérem, jelezzenek vissza akkor is, ha nem tartanának igényt szolgálataimra, ugyanis ez esetben úttesttisztító céget alapítok és turisztikai célpontok környékét keresem fel meg-nem-látogatási szerződések megkötése érdekében.

Tisztelettel,

he

 

Melléklet: Rob McKenna rólam írt ajánlója

Melléklet 2:

Carraro

Olandesino

Forró csokoládé

1500 Ft az A Kávé házában, 10 nagy tasak van benne

Szekszárd, Csatári utca

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: forrócsoki

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr982487402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása