csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

Sok a rizsa

2010. június 24. 01:01 - he

Ilyen időben rizst kéne ültetni – mondja nekem a kínai boltban az árus, amikor beüti a rizsescsokimat, közben kint zuhog az eső. Persze, tudom, hogy vannak kultúrák, ahol az ilyen esős időszakot a termékenység isteneinek nevében bujálkodással töltik, de lássuk be, nálunk ezek az özönvizek azért nem olyan gyakoriak, hogy megalkossunk rá valami épkézláb és főleg élvezetes kulturális választ – helyette mindenki depis, ki joggal, ki csak az ázott hangulat miatt.

Úgyhogy kihasználom, hogy ma sütött a nap, és megosztom, milyen csoki lehetne az, ami özönvízben termett rizsszemekből áll, és a lehető legkevésbé lehetne rá kivetni azt az adót, amit most a csipszekre és hamburgerre és félelmeim szerint a csokoládéra is ki akarnak vetni.

Tehát: először is nagyon sok puffasztott rizs van benne. Most lehet, hogy sokra gondolunk, de gondoljunk még többre. Tényleg sok rizs van benne, még a csomagoláson feltüntetett 11,5 százaléknál is több.

A tejcsoki része igazán minőségi, krémes, olvad és egy picit talán vaníliás. Kíváncsi lennék, hogy milyen egy olyan csoki ugyanettől a az eszéki Kandit cégtől úgy, hogy csak tejcsokiból áll.

A két fő összetevőt ha aránypárba kéne állítanom, azt mondhatnám, hogy annak ellenére, hogy a csomagolást megbontva hosszú és vastag csokitéglákat látunk, belevésve, hogy „kandit”, ebben a csokiban a csoki mindössze arra szolgál, hogy összetartsa a rizsszemeket. A csomagoláson az is szerepel, hogy nyomokban mogyorót tartalmazhat – szerintem ez a csokira is ugyanúgy igaz.

A csoki felső részén még van annyira összefüggő a csokifelület, hogy tartson – az alja viszont annyira morzsalékony, hogy a csomagolásába egy kartonlapot is tettek.

Tudom, demoralizálónak hathat mindez. De képzeljük csak el, milyen felemelő érzés egy olyan hatalmas tábla rizsescsokit bekajolni, ami sokkal kevésbé hízlal, mint bármilyen más csoki , maximálisan eltelít, olcsó és még a hamburgertörvény csokikra vetülő árnyékát sem sérti.

Najó, bevallom: nem túl felemelő érzés, maximum átmenetileg.

És ha már el vagyunk átkozva (én legalábbis minden bizonnyal), javaslom: inkább térjünk vissza a tömörebb csokikhoz.

 

Riki

Mlijecna cokolada s rizom

100 g

220 Ft a kínai boltban

 

Szólj hozzá!
Címkék: tej rizs
villanyi-szekszardi-pannon-borok-online-rendeles

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr912105434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása