Egy biztos: az ananász különleges gyümölcs, a wikipédia szerint pl. az Esterházy család Kismartonban lévő kastélya melletti üvegházában 1830-ban 400 darabot szüretelt, vagyis megtettek mindent, hogy ehhez a lédús, zamatos gyönyörűséghez jussanak. (És itt egy elég vicces, meg egy komoly videó arról, hogyan szüretelik, meg hogyan kell felvágni.)
És ha már bonbonokról írtam, lássunk egy olyan táblás csokit, ami voltaképpen bonbonokból áll, egy nagy, vastag csokialapon. Sőt, már-már aránytalanul vastag talpon, úgyhogy a javaslatom az, hogy fosszuk is meg a fogaink segítségével ettől a piedesztáltól a csokit. Aztán jön a lényeg: a vékony étcsokiba foglalt ananászkrém. Anno ettem olyan ananászfagyit, ami világos pasztellzöld volt, és ananásznak nevezték – fura volt, de én szerettem műízűen is. A csomagolás alapján ez a krém is csak ananász gyümölcsport tartalmaz, vagyis annyi köze van az igazi ananásznak a csoki krémjéhez, mint a kész sárga Tupperware-edénynek ehhez a gyümölcshöz (ananásszal színezik ugyanis). Itt viszont nem a szín (az a papír szerint kurkuma), hanem az íz marad meg. A krém először csak édes, aztán pedig tényleg ananászos ízű: nem lehengerlően, de meggyőzően. Kivételesen a vékony étcsokivázzal(igaziból a bonbonoknál ez csokoládéhüvelynek nevezik, de tényleg!) együtt javaslom bekapni, máskor az ilyen tölteléket egyszerűen kinyalogatom a csokiból, de ez a krém a csokival együtt szuper.
Ja, és hogy miért diéta? Mert állítólag az ananász remek zsírégető, még fogyasztó kapszulák is vannak, amikben ananász van por alakban. Az igazi ananász-diéta viszont nem ilyen, hanem olyan, amit Garfield mond: mindent ehetek, csak ananászt nem. Gondolom, sokan vannak még (velem együtt) kaviárdiétán.
Ananászkrémes Tibi csoki
170 Ft akcióban a Tescoban