csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

Nagy képeskönyv nagy gyerekeknek

2010. május 08. 19:50 - he

Persze, hogy lecsaptam rá, egy nagy leárazáson, hiszen az volt ráírva, hogy csokoládé!

Egyébként semmi különös nincs ebben a könyvben: ahogy az a többi, csokoládéról szóló könyvben lenni szokott, ez is elmeséli röviden a csoki történetét, a gyártási folyamatot, aztán jönnek a receptek.

Ami klassz a könyvben a megszokott sztorik ellenére, hogy van egy rész, ami azzal foglalkozik, hogyan kell csokit kóstolni. Például azt javasolja, hogy ha többféle csokit kóstolunk, két fajta között együnk egy kis zöldalmát. Sőt, javaslatokat tesz arra is, hogy mivel együk a csokit, hogy új ízkombinációkat alkossunk, vagy jobban kiérezzük az ízét – ezek a klasszikusok, persze, mint az égetett szeszek, a bor, sör, teák, kávé, kenyér.

A receptek mellett kis történeteket, szösszeneteket lehet olvasni mindenféléről:a csokifogyasztástól kezdve apró történetekig. Ez is klassz.

De a legcsúcsabb a könyvben az, hogy nemcsak édes, hanem sós receptek is vannak benne – hátránya, hogy elsősorban olyasmiket használ a csokihoz, mint a galamb, a vaddisznó, a szarvas vagy az ökörfarok.

 

Mario Busso – Carlo Vischi: Csokoládé édes & sós

Alexandra, 2004.

 

3 komment
Címkék: könyv

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr891984446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BOSZI 2010.05.10. 17:20:31

Szia!

A segítségedre lenne szükségem, ugyanis ezt a bizonyos könyvet már nagyon régóta keresem, és nagyon örülnék, ha megírnád, hogy hol lehet beszerezni.
Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv: BOSZI

he 2010.05.11. 10:51:15

@BOSZI: Szia! Az első online könyváruházban megtaláltam - ha gondolod, átküldöm a linkeket privátban, hmm? Örülök, ha neked bejön a könyv :)

BOSZI 2010.05.11. 14:08:29

@he: Szia!
Nagyon aranyos vagy, hogy válaszoltál! :-)
Képzeld, ma, amikor hazaértem meglepett a könyvvel a barátom. :-)
Annyira örülök neki, hogy azt el sem tudom mondani. :-)
Tényleg nagyon klassz. :-)
Most már csak két könyv vár a beszerzési listámon, amiket eddig még nem sikerült magaménak tudjak: a Nagy Csokoládé Enciklopédia, és a Bonbonkönyv.
Remélem, hogy egyszer ezek is a könyvespolcomon fognak landolni.
Mégegyszer köszi a választ!

Üdv: BOSZI
süti beállítások módosítása