csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

Tojásvadászat

2010. március 29. 00:26 - he

Hagyjuk a legjobb tojásfesték a rúzs és hasonló obszcén szövegeket, és lássuk, milyen a csokitojás felhozatal 2010 húsvétja előtt.

Több trend van jelen, vagyis:

Vannak a töltött tojások – például a Smarties (benne a csokidrazsékkal, 6 db 105 grammos 579 Ft az Intersparban, és 579 Forint az egy nagy benne sok pici smarties-zal, igaz, báránymintásan). Hasonló ehhez a Boci mazsolás, földimogyorós, zselés drazséval töltve (80 gramm, 329,- a Tescoban, az Intersparban 359,-). A Milka tojás trióval rukkolt elő – ez egy zacskónyi picike tojás, háromféle színben (tejkrémes, robbanócukorkás és sima tejcsokis, 124,5 gramm, 799 forint az Intersparban). Van Nerporten tojáslikőrös 110 gramm, 1140 az Intersparban.

Egyízű tojások is vannak persze: nestlé piros tojás (60gramm, 269,-, 35 gramm 149,- az Intersparban),sima Boci (15 gramm 74,- az Intersparban), sima Tibi (72 gramm 379,- az Intersparban), és van Lívia névre hallgató (90 gramm 159,- a Tescoban).

Van Nestlé robbanócukorkás 18 gramm 89 a Tescoban, és csokitojás málnadarabkákkal 15 gramm 89-ért. Utóbbit (a képen) bevállaltam – főleg, mert kíváncsi voltam, hogy vajon milyen a málnás csokitojás az imádott Málnás Tibi Csokihoz képest. Kevésbé málnás, jóval kevésbé – viszont vannak benne magok, érdemes lassan rágicsálva enni, tökjó ahogy ropognak.

És van csokitojás konzervatív masnis csomagolásban és vicces sportosban (ez a „sporttojás”) focilabdának, rögbilabdának, teniszlabdának álcázva (6X 20 gramm, 239 Forint).

Diabetikusnak lenni most is szivacs: a diabetikus 20 grammos csokitojás 119 Forintba kerül az Intersparban.

Vannak azok a tojások, amiket egyszerűen csak fétistojásnak kereszteltem el: ezek vagy ugyanolyanok, mint máskor, csak most tojásalakúak, vagy éppen hogy egy márkát csokitojásítanak. Mondok pár példát, lehet kapaszkodni.

A tescoban lehet kapni Hello Kitty-s csokitojást, díszdobozban, fekete-pink csomagolásban. A macskafejes papírdobozból kikandikáló csokitojást csillogó sötétpink celofán borítja, 1 tojás és több csokigomb (és nem levágott macskafej!) van benne, 89 gramm és a Hello Kittyhez képest szolidan csak 369 Forint.

A Kindertojás mellett más rajzfilmek is beszálltak a tojásbizniszbe: itt van például a Thomas, a mozdony és barátai „kindertojás”, a közepén hallhatóan egydarabos figurával (20 gramm, 289 Forint a Tescoban). Itt jegyzem meg, hogy sajnos már az sem garancia az összeszerelhető játékra az „igazi” kindertojásnál, ha megrázzuk a fülünknél, mert van, amikor alaposan kitömik a kapszulát, és nem hallani, ahogy a kézzel festett ám unalmas egydarabos játék kocog belül.

De van már Loacker metal tojás fémdobozban (!), 54 gr, 1599,- a Tescoban, sőt, Spongyabobos többtojásos narancsos-epres ízben – igaz, erről csak akkor derül ki, milyen, ha valaki megvette (100 gr, 459,- a Tescoban), mert a csomagolása miatt nem látszik a tojásokból semmi. És van csokitojás snickersből és Marsból (200 gr, 699,-Ft a Tescoban), sőt, a Marsból elvileg létezik egy kisebb is, 33 gramm, 99,-ért, csakhogy abból már nem volt, csak három üres kartondoboz a képével. És van Boci aero is, tojásalakban (23 gramm, 159 Forint).

Ami igazán, de igazán tojásfeeling, az a Milka löffel ei, ami egy négytojásos karton tojástartóban kapható 4 csokitojás, benne tejkrémmel. A lila tojástartóhoz adnak két lila műanyag kanalat is, amivel az ember a tejkrémet kieheti a csokitojáshéjból. 136 gramm 1119 Forint, úgyhogy aki spórolni szeretne, vagy arra jutott, hogy inkább elkészíti a saját csokitojását, íme egy tipp, persze csak, ha nem félünk attól, hogy a tojáshéj belső héja nem higiénikus.

 

4 komment
villanyi-szekszardi-pannon-borok-online-rendeles

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr741876317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Conan a barbar 2010.03.29. 16:20:45

Na most jol megeheztem a csokira es meg 1 orat melozni kell :)

MeeCee 2010.03.29. 22:52:57

Tavaly húsvétkor rákattantam egy csokira, az intersparban lehetett kapni, egy csomagban asszem 5 csokitojás, belül csokikrémes, enyhén rumos és ropogós darabkákkal. Az idén nem találok ilyet sehol, de még inkább megőrjit az, hogy nem tudom, milyen gyártmány/márka volt, tehát még megkeresni se tudom. Valaki pliiiiiz segitsen, ha tud!!!!

G. Viktor 2010.03.31. 08:44:27

A Kinder szokott ilyenkor olyan termékeket piacra dobni, hogy habzó szájjal rohanok minden húsvétkor a boltba értük. A kedvencem a Chocobons (remélem jól írom). Az isteni. Néha látom év közben is pl benzinkutakon, de húsvétkor rengeteg van belőle. Csokis, roppanós, tejes... Bukj rá kedves bloggerina, mert isteni! Ja majd jó lenne összefutni, mert Csabi hozott egy rakás Valor forrócsokit Spanyolországból. :)

MeeCee: Hogy nézett ki a csomagolása? Hátha valami beugrik. :)

MeeCee 2010.03.31. 19:59:35

@G. Viktor: ha jól emlékszem lila volt, de nem Milka. Viszont nem tudom, hogy mi az ami lila és nem Milka :-D Úgy nézett ki egyébként, mint az idén kapható marcipános és egyéb Milkák, ez zacsiban 5-6 darab tojgli, belül egyenként csomagolva még egyszer.
süti beállítások módosítása