csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

Metro, ami JÁR

2010. január 12. 23:39 - he

És ha minden megbénult (és az űrhajók is ormótlanok), kell egy... taxi. Izé, Metro. (Vagy citrom ízű banán.) Van még olyan, aki emléxik a Metró-szeletre?

A tesóm a nagy BKV-sztrájk közepén bukkant rá Pesten a Ferenciek terén egy Matchban. Mindig nehéz az ilyen retrocsokikkal szembesülni újból, hiszen aki ismerte, abban él róla egy kép, aki meg nem, az meg emlékeket hallott róla, és tutti, hogy nem elfogulatlan.

Nakérem, ez a Metro szelet szerintem igenis szuper! Egy icipicit hasonlít talán a vadász szeletre, és annak ellenére, hogy rá van írva a csomagolásra, hogy miből van a töltelék (cukor, növényi zsír, tejpor, savópor, kakaópor, szójalecitin, cherry aroma), meggyőződésem, hogy ez az ex-szerencsi gyár konyakmeggyének maradékából van összegyúrva.

A kemény, és annyira nem olvadékony csokiburok ugyanis egy vastag krémréteget rejt, olyan szorosan a burkolat belsejébe préselődve, mint tegnap az utasok a metrón. És gördülékenyen csak csúszik lefelé a szerelvény a sötét bendőnkbe, nem úgy, mint a buszok, amik a napfényben furikázhatnának ugyebár. Maga a töltelék egyébként szerintem messze felülmúlja még a konyakmeggyet is: csak semmi lötyi, semmi gyümölcshúscafat, semmi felesleges marcipán, és semmi alkohol. Olyan, mint a minőségi ízesített vizek: no festék, max aroma. És nem muszáj, hogy imitáljuk a meggyízt egy nem is igazi meggyel, nem igaz?

A szerencsi kapcsolat miatt az ne lepjen meg senkit, ha miután kicsomagolta a csokit, nem egy jegyet imitáló mintázatot lát, hanem egy SZERENCS feliratot. Állítólag a régi gyár egykori dolgozói alapítottak egy új, kisebb céget, és nekik köszönhető, hogy a Metro szelet még kapható. Találtam egy interjút is, amiben az ügyvezető kifejti azt, hogy a csoki luxustermék, és hogy milyen fontos, hogy az egykor a csokigyárban dolgozók megtartsák a mesterség szeretetét – meg a munkájukat. Mondom: a munkájukat, nem pedig olyasmit, amit más, kevésbé közlekedés-bénító foglalkozást űzőktől teljesen „természetes”, hogy elvettek, vagy nem is volt nekik olyasmi, mint pulykapénz, hídpénz vagy pénz metróra.

Egyébként a Metro szelet mindössze 65 pénz.

 

Metró szelet

Cherry ízű krémmel töltött étcsokoládé

23 g

65 Ft a Matchban

 

22 komment
Címkék: meggy retro ét
villanyi-szekszardi-pannon-borok-online-rendeles

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr171668146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Picsasereghajtó 2010.01.13. 08:14:16

Pföejj, de undorító ez a nem is annyira burkoltan a szrájkolók elleni hangulatkeltő szar poszt. Almát hasonlítasz a körtéhez.

A Metró csokit gyártó gyárat lehet siratni, de bizonyára azért zárt be mert nem vették elegen a terméket, hogy megérje gyártani. Ezt hívják piacgazdaságnak.

Ellenben a BKV járatok tömve vannak, a sofőrök nap mint nap többszáz utassal a hátuk mögött furikáznak a szétesés szélén álló, esetenként fűtetlen és általában hűtetlen buszokkal fagyban és kánikulában, és mégis el akarnak venni tőlük. Szerinted ez ugyanaz?

tompus 2010.01.13. 08:25:12

Metró. Hosszú ó-val!

M65od 2010.01.13. 08:28:03

Naná, hogy elrohanok a napokban az egyik maccsba (remélem mindegyikben kapható:)), a cikk lényege (csoki ugyebár) az ült, a mögöttes mondanivalóval azonban én sem feltétlen értenék egyet, nem olyan egyszerű dolog ez (mondom úgy, hogy engem is hátrányosan érint a sztrájk, ahogyan sokmindenkit)...

James di Fulig 2010.01.13. 08:35:40

Kulturáltabb helyeken az emberek szolidárisak a sztrájkolókkal, még akkor is, ha időlegesen hátrányosan érinti őket. Nálunk bezzeg van egy csomó ilyen vadbarom...

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2010.01.13. 08:53:30

@James di Fulig: Nem értem, mi végre kellene automatikusan egyet értenem minden sztrájkoló szervezettel...

Lord_M_ 2010.01.13. 08:57:47

csak úgy mellékesen... a sztrájkolók nem a fizetés szintentartásáért és a géppark javításét sztrájkolnak, hanem fizetésemelésért és mellesleg megemlítik hoyg szarok a buszok. A kollektív szerződés védelmében miért nem voltak szarok a buszok ?

csak megsúgom, hogy az ország a tönk szélén táncol, mindefélem állami cégnél
vérlázító hogy pont most kell béremelés, amikor mindenki a fizetéséért és a munkahelyéért remeg. Én értem a szolidarítást, és ha nem akkor pattognának több pénzért amikor mindenkinek más örül ha csak 0% a fizetésemelés és nem negatívba megy át, akkor én is bőszen egyetértenék.

(és ez igaz a minisztériumi dolgozókra, a bkv-ra, a mávra, az apeh-ra ...)

(és senki ne álmodja hogy a bkv budapest kizárólagos költsége - csak elég arra gondolni hogy a kormány adott nekik megint pár milliárdot, amit a főváros csak 5 milliárddal éppen kiegészített - szintén hitelből)

hogy árnyaljam, nem a céljaikkal van bajom, hanem az időzítéssel.

elég.volt 2010.01.13. 09:00:17

Király, megyek a match-ba!
A mögöttes tartalom meg kit érdekel. A lényeg a csoki, a sztrájkolóknak pedig az édesanyját és dögöljenek meg. Persze csak burkoltan.

Csomag Olga · http://csomagolas.blog.hu/ 2010.01.13. 09:05:49

Legalább van valami a csomagolásán. A csokik nagytöbbségére alig van ráírva valami információ. És ha van valami rajta, akkor olyan pici betűkkel, hogy lehetetlenség elolvasni.

A csomagolás tényleg elég retró. Kóstolni nem kóstoltam még soha, nem beszélve róla, hogy nem is láttam még ezt a csokit. Jó felfedezés:-)

Picsasereghajtó 2010.01.13. 09:08:01

@Lord_M_: "csak úgy mellékesen... a sztrájkolók nem a fizetés szintentartásáért és a géppark javításét sztrájkolnak"

De. Húszezer forintot akarnak tőlük elvenni a jelenlegi fizetésből, ők nem emelést követelnek csak azt, hogy legalább maradjon (még így is rosszul járnak az infláció miatt, de legalább nem annyira)

James di Fulig 2010.01.13. 09:19:53

@Krajcs: Egyetértened nem kell, de akkor a saját érdekeidért semm fontos kiállnod.

tárhejj · http://atarhely.hu 2010.01.13. 09:40:43

még mindig nem szeretem a csokit

Lord_M_ 2010.01.13. 09:42:20

@Sün! balázs: hmmm, akkor valaki nem mond igazat

"Elégedjenek meg a BKV-alkalmazottak a nekik megajánlott 13 százalékos béremeléssel, mert 2010 nem az az év a gazdasági helyzet miatt, amikor ennél nagyobb fizetésemelést végre lehetne hajtani - mondta Horváth Csaba kormánybiztos."

vagy a kormánybiztos hazudik (ez nem volna annyira meglepő... sőt) vagy a bkv szakszervezet kommunikál mást.

ha a fizetéscsökkentése valódi fenyegetés, és csak ez ellen küzdenek, akkor jó. ha a kormánybiztos által említett 13% is befigyel... akkor bezony továbbra sem jó..

amúgy remek ez... bkv-tól független emberek esnek egymásnak... közben valszeg továbbra is milliók csöpögnek el mindenfelé ... és ahelyett hogy ezekre koncentrálnánk és próbálnánk mindent megtenni ellene, ehelyett a buszsofőrök vélt vagy valós problémáin agonizálunk...

pedig ha a fentebbi tétel megszűnne, akkor még lehet hogy jutna fizetésemelésre, meg járműparkra... és akkor a kecske is meg a káposzta is megmaradna... míg most úgyérezm, hogy a káposztát is ellopta valaki, a kecskét meg levágták...

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2010.01.13. 09:52:50

bea szelet a mindenvívő. a banááánóóóós!

csillagkutya seven 2010.01.13. 10:08:40

na, megint egy "remek" iromány! inkább nem írok inkább semmit sem, mert ezeknek hiába, önző és szánalmas tömegcuccok!

jnsz88 2010.01.13. 10:30:18

@városjáró: Nekem is a Bea csoki volt az egyik kedvencem, ő még eddig nem jött elő a retro divatban.
Amire még szívesen emlékszem, azok a Budafoki úton gyártott kekszek: hosszú papírdobozban voltak, téglalap alakúak, félig csokiba mártva, vagy két kókuszos keksz között csoki töltelékkel. A papírdoboz alján meg valami figura volt, amit ki lehetett vágni. Sajnos a nevükre nem emlékszem.

theveryguest 2010.01.13. 10:48:39

Nem is emlékszem már mikor ettem utoljára ilyet. Sebaj, majd Melódia szelettel vigasztalódom.

EasyFriend 2010.01.13. 11:32:24

Ó, még emlékszem az ízére... Nagyon szerettem!

yerico1 2010.01.13. 11:55:44

Na nehogy sajnáljam már a BKV-s dolgozókat, mert csökkentik a juttatásaikat. Nem a fizetések csökkennek, hanem a Cafeteria, ami manapság olyan divatos. Csak ők megtehetik, hogy ezért b@sztatják a többi normális dolgozó embert. Mert ha Mariska néni az éjjelnappaliban sztrájkol, akkor annak nincs hatása, de egy város közlekedését megbénítani az bunkóság, aljasság és szemétség. Az ilyeneket rúgják ki, és vegyenek fel helyettük olyat, aki dolgozni akar. Most pont a buszvásárlásra szánt pénzt akarják béremelésre kényszeríteni a havi 1.2 millát kereső szakszervezetisek, akiknek a fizetése mellesleg havi 800-ra csökkenne. Ha esetleg valamelyikük felmondana, elmegyek helyette oda.
Az önkormányzatoknál a havi juttatás nem éri el a havi 12000-et, mert ott az alapilletmémy 5.5x-e a kötelezően adandó minimum. De ők legalább kapnak.

A buszosok addig is hallgassák a rádióban Rhiannától a Shut up and drive-ot!

Amúgy a retro csokik nekem bejönnek. A vadász is jó lett, bár az emlékeimben a régiek finomabbak voltak. Azonkívül emlékszem még egy sárgabarackos krémmel töltött csokira, az is szerencsi volt, az egyik gyerekkori kedvencem volt. Meg a Viola csoki, a maga zselés belsejével. Ja, és vissza a marcipános Chokitot is, de azonnal, különben sztrájkolni fogok. Mondjuk teljes szélességében lezárom egy BKV-s okostojás házának bejáratát, amíg nem fizet belépti díjat minden egyes alkalommal.

retek. · http://csakaszepre.blog.hu 2010.01.13. 23:19:29

Jajj kérem, ez egy csokis blog, nem? Úgy tűnik a kommentelők nem is figyelnek, csak látják a kulcsszavakat és már nyomatják is a tutit. Anyway, gyerekkorom nagy-nagy kedvence, imádtam a roppanós csokiját és azt a semmi másban sem fellelhető tölteléket! Csoda, hogy még nem is vettem amióta újból kapható. Ezt sürgősen orvosolnom kell!

he 2010.02.02. 02:21:51

@városjáró: milyen a Bea szelet? És hol lehet kapni?????

he 2010.02.02. 02:24:36

@retekblog: igen, csokis, és az is marad :)
yerico1: és milyen az a viola csoki??? Rákerestem a neten, de csak az derült ki, hogy valami zselés. Retro? Lehet még kapni?
süti beállítások módosítása