csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

Bukta

2009. október 16. 00:38 - he

Esélyegyenlőséget biztosítunk azzal, ha a cég portásának unokatestvérének a kisfia roma? Mondhatom a részönkormányzattal szólva, hogy a házunk előtti sövény lenyírása a legnagyobb probléma a környéken, ha az is egy probléma az összes (munkanélküliség, betörés-sorozat, rossz tömegközlekedés, stb.) közül?

Persze, hogy mondhatom.

De attól, hogy valami részben fedi az igazságot, még nem igazság. Beckkel szólva: Egy fecske nem csinál telet.

Szóval lehet, hogy imádom a Zotter-féle csokikat, és fair trade, meg innovatív, meg szép, meg finom, de a léc, ami nálam valójában már a sajtkrémesnél is rezgett (de a dióízű sajt miatt elnéző voltam), az most leesett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van ez a zelleres-szarvasgombás-portói boros csokijuk.

A csomagoláson egy pufók zöld zeller táncol. De ha két hétig vernek szöges ostorral, akkor sem jutott volna magamtól eszembe pusztán az ízéről, hogy zelleres. Ahogy azt legújabb ügyes hirdetésszervezőnk megfogalmazta, akkor zelleres, ha minden falatot úgy rágunk össze, hogy közben összekocogtatjuk a fogunkat – így néha ráakadhatunk egy-egy zelleres szálacskára. És tényleg, milyen íze is van pontosan a zellernek? - tette fel közben a kérdést valaki.

A másik csalódás a szarvasgomba. Oké, ez egy furcsa szerzet, mivel gomba, azt sem tudni, növény-e vagy állat, ráadásul a föld alól kell kitúrni meg minden. De a „fekete arany” ízét még az utóízben sem sikerült prezentálni. Miért, milyen íze van valójában a szarvasgombának? - tette fel a kérdést az, aki már a zellerről sem tudott.

És, jöjjön az utolsó előtti tétel: a portói bor.

No, igen, ez már igen! Sötétbordó zseléként van jelen, és ha rejtőzködik is bármilyen más íz a töltelékben, hát olyan elsöprően adja elő magát, hogy tényleg mindenkit levesz a lábáról. Ha sikerülne elvonatkoztatni a csoki megnevezésétől, most a portóis étcsokihoz írt ódám lenne itt.

Az étcsoki (szokás szerint) mesés.

Maga a csoki kívülről sötétbarna étcsokival van bevonva (most tűnt fel hogy a csoki aljába bele van nyomatva zotter felirat), belül felül a portói vörös zseléje, alul a barnás krém. A portói 11%-ban, a zeller 3%-ban, a szarvasgombaolaj pedig 0,1 %-ban van a csokiban.

Tehát: a portói boros étcsokoládé remek, s nyomokban még zellert, és a nyomok nyomaiban pedig szarvasgombát is tartalmazhat. És mindenkit arra biztatok, aki eddig a zelleres, meg hasonló feliratok miatt nem merte bevállalni, hogy megkóstolja ezt a csokit, hogy tegye meg nyugodtan – Zotterék is a széles nagyközönség szája íze szerint gyártják a csokijaikat, nem lesznek olyan marhák, hogy ne ezt tegyék.

Mondjuk, marhasült utáni desszertnek ajánlom.

 

 

Zelleres-szarcvasgombás-portói boros étcsokoládé”

 

Zotter

990 Ft a Csoki Korzóban

 

6 komment
villanyi-szekszardi-pannon-borok-online-rendeles

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr101453266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

retek. · http://csakaszepre.blog.hu 2009.10.16. 10:16:57

Ha így haladunk, lassan kapható lesz a hagymás-tejfölös csoki is...

he 2009.10.18. 16:37:08

Hát igen... Állítólag Potter-féle mindenízű cukorka tényleg van - és tényleg van benne hányás ízű. :P Még nem ettem ilyet, de egyszer... azt majd megírom :)

Körticsek · http://muranomanufaktura.blog.hu 2009.10.19. 20:38:33

Én csak a paradicsomosig jutottam, de ezen a ponton éppen elég is volt belőle. X-O==
Viszont ha már bogyó, a nyáron Olaszországban sikerült rátalálni a ropogós M&M-re. Kíváncsi vagyok, hozzánk mikor jut el.

spar tej 2010.01.29. 01:31:58

szóljatok ha lesz pacalos!
süti beállítások módosítása