csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

O-zizz

2009. október 01. 00:08 - he

Az elgyújtott gyufa illatára emlékeztet az illata, amiben a rózsaszirmot, a bogyós gyümölcsöket és a csokoládét orronthatjuk. – írja egy borszakértő a megszokott borszlengben a Shirazról. Utóbbi egészen biztosan felkeltette volna az érdeklődésemet, ha lett volna időm rá – és Nóri csinált! Mármint időt, vagyis odébbpöckölte az időm szálainak összezsugorításán ténykedő mufurc, zöld manókat és elhúzott a táskájából egy… egy festős vakarókanalat. Aztán egy csokit.

Mivel a csomagolásán egy csomó szőlőszem van, borítékolhattam volna, hogy boros csoki lesz, de sajnos vagy sem, előbb kaptam be a csokikockát, mintsem átgondoltam volna, mit teszek. Elállt a szavam.

Jó cucc ez nagyon. A leírás szerint 0,26% az alkoholtartalma, de nem is azt érezni, hanem valami nagyon klassz bor- és szőlőízt, amitől az ember egy eldugott kis iroda hátsó sarkában is hirtelen úgy érzi: vénasszonyosan melegben áll a tőkék között és a haját borzolja a szél. Nagyon intenzíven borillata van és telis-tele rakták csodás fekete aszalt szőlőszemekkel (magyarán fekete mazsolával, 15 (!) %-ban). Szőlőmag- és szőlőhéjkivonatot is tettek bele, mert azért biztos, ami biztos.

Azt mondják, az ausztrál borok joggal kezdenek tért hódítani a világon, egyebek közt azért, mert fiatalok, lelkesek és optimisták a termelők, nem szabályozzák túl a borral kapcsolatos dolgokat, és sokat süt ott a nap, ami kifejezetten jót tesz a szőlőnek.

És –igen, igen! – a kakaóbabnak is. A csokoládé gyártója, a Cacao Farm nevű cég azért kakaófarm, mert igazi, Ausztráliában termelt kakaóbabokból készítik ezt a csokit. Gondoltad volna? Csak, mert ha erre az országra gondolok, leginkább a kenguruk jutnak eszembe. Pedig jók borban, és jók ám csokiban is. És ezt olyannyira hangsúlyozzák: ausztrál csokiban ausztrál mazsola, ausztrál borral ausztrál tulajdonú gyárból, hogy nem lehet rá nem felfigyelni.

És látszik is, mennyire lenyűgözte a termelőket is a kakaóbab: a csoki belső borítása fényes-aranyos fólia, kakaóbab mintával, és minden második csokikockán egy pici, stilizált kakaóbab látható. (Minden elsőn pedig a CacaoFarm felirat).

Ami muris egy picit benne, az a felirat a csokoládé csomagolásának az elején: „Készítsd fel magad a különleges élményre, fedezd fel a lédús szőlővel az ausztrál borral társított csoki utánozhatatlan élményét.” – és ilyesmik. A századfordulós csokikra képzelek ilyesmiket, amik fel is készítik a fogyasztót az élményre. Egyébként meg nekem csak ne mondják meg, mire készüljek. Akkor sem, ha igazuk van. Hopsz. Maradt még némi csokiszilánk a billentyűzetem numerikus részén. Ojvé.

Well done, Ozzies!

 

 

Csokoládé shiraz szőlővel

Shiraz

Wine Chocolate

 

Cocoa farm

 

 

 

 

 

100 g

 

999 Ft

 

Made in Australia

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: bor mazsola
villanyi-szekszardi-pannon-borok-online-rendeles

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr611419737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása