csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

Csak annyit mondok: citrom.

2009. július 26. 10:45 - he

Jelentette ki Turai nyugodtan, mire Annie, a primadonna eltakarja az arcát, a nézők pedig röhögésben törnek ki. Nahát, drága Annie. Látom, maga okos asszony. - fűzi hozzá Turai. - Beszéljünk úgy, mint két férfihez illik. Itt sürgősen segíteni kell. És a Játék a kastélyban című darabban Molnár Ferenc vagy még kétszer eljátssza azt, hogy valamelyik szereplő kimondja: citrom, és a nézőtéren mindenki nevetni kezd. Zseniális.

A fogadás, ami miatt ezt a vígjátékot írta Molnár, arról szólt, hogy egy tetszőleges, önmagában nem nevetséges szóval képes lesz a nevettetésre – hogy miért éppen a citrom szóra esett a választás, azt nem tudom, azt azonban igen, hogy a citrom és a csokoládé együtt bizony a darabbeli Turai-Gál pároshoz hasonlóan ütőképes páros tud lenni. Nem csoda, hogy odavoltam, mikor a tibitől megláttam a valódi citromdarabos étcsokit. Zseniális lesz - gondoltam.

Liofilizált citromdarabkák vannak benne, 2%-ban, s ettől a sötét étcsoki törésvonalain apró sárgás kis csomókat láthatunk. A citromtól kissé kesernyés ez a csoki, főleg, mert nem csak a héja, hanem a citromhúsa is benne van.

A tábla legeslegutolsó kockájában ért a meglepetés, merthogy annyira valódi citromdarabokkal készült ez a csoki, hogy találtam benne egy citrommagot is. Ez elsőre talán brutálisan hangzik, de engem nem rázott meg. Viszont miközben ezt a csokit majszoltam, folyton az jutott eszembe, hogy vajon milyen lenne még több citrommal? Lehet, hogy csak szerintem kevés a 2%? Aztán az jutott eszembe, hogy milyen lenne mindez, ha ugyanennyi citrom mellé kevertek volna némi ....khmmm... robbanócukorkát? Finom, finom, de olyan, mintha az étcsokit csak megszórtuk volna a citrommal, nekem nem elég citromos valahogy... vagy még inkább olyan, mint egy papírvékony falon keresztül hallgatni a vonzó családapa és a csélcsap primadonna suttogását...És még bele is akart harapni - … mármint a primadonna sima, gömbölyű, gyönyörű vállába. Nem sikerült önmagukat túlszárnyalni – nekem még mindig a liofolizált málnás tibi a csúcs.

 

Tibi valódi citromdarabokkal
197 Ft a Tecsoban

 

7 komment
Címkék: citrom ét
villanyi-szekszardi-pannon-borok-online-rendeles

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr941268853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

retek. · http://csakaszepre.blog.hu 2009.07.26. 23:25:41

Azt hiszem szeretni fogom ezt a blogot! Hajrá tovább!

A citromos Tibi pedig igencsak fincsi!

Dead-End 2009.07.27. 11:04:15

Hello!
Tegnap akadtam a blogodra, nagy ötlet volt ezt megvalósítani, csak így tovább! :)

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2009.07.27. 11:52:32

Jó poszt, grat! Nekem a héten egy karamelldarabkás étcsoki volt a nagy élmény, arról már volt poszt?

he 2009.07.29. 10:48:59

@Dead-End: Köszönet, köszönet! :)

őszecske 2009.08.13. 13:19:53

Szia Dead-End: Te is mindenhol ott vagy?
Van mikor belezavarodok a blogjaid nézésébe, mert nem tudom eldönteni fiú vagy lány írja-e? :)
Na, de félre a tréfával, gratula!

Dead-End 2009.08.14. 16:39:35

@őszecske: Szia! Egyetlen blogom van, és egyértelműen fiú vagyok, ha megnézed a blog linkjét. :) Köszönöm! :)

pirosalmaodafenn 2009.08.23. 10:13:02

Nagyon szeretem ezt a darabot. Kétségtelenül a citrom a legütősebb gyümölcs a történetben, de ne feledkezzünk meg a barackról sem...
süti beállítások módosítása