csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

Bizsergése a nyelv

2009. július 22. 17:48 - he

Igen, ez is tünete lehet a földimogyoró-allergiának, legalábbis egy angol nyelvű weboldal programmal fordított magyar klónja szerint. Az oldal, ami mindent megpróbál összeszedni az allergiáról, ilyesmiket ír: „Előfordulása a gyermekek földimogyoró allergia is egyre nagyobb az elmúlt évtizedben, és továbbra is mászni, ami felemeli a riasztási erről a potenciálisan veszélyes allergiás gyermek élelmiszer tapasztalt mintegy hárommillió amerikaiak.”

És ha már klón: íme, egy Snickers-utánzat a sok közül. Védelmére szóljon, hogy már a barnás csomagoláson látszik, hogy mire hajaz (a melyik volt előbb kérdést most nem vesézném arra való tekintettel, hogy a Snickers jóval közismertebb, arrrgh). A belbecs ugyanolyan, mint a képen: krém, rajta karamell, benne földimogyesz. Szerény megérzésem szerint vagy a karamell kevesebb benne, mint a Snickersben, vagy a mogyoró több, de egy biztos: jóval földimogyorósabbnak tűnik nekem ez a csoki, mint az eredeti változat. Az a tipikus mogyeszes utóíz is tovább tart, és nem volt annyira ragacsos ahhoz, hogy attól kelljen tartanom, hogy beleragad a fogamba. (Egyébként lehet, hogy pervezió, de én azt néha szeretem.) Maga a földimogyoró egyébként remek B-vitamin forrás, amit – ha nem eszünk meg egy karton csokit – nem nagyon lehet túladagolni, és az amerikaiak mellett az elefántok is kifejezetten szeretik.

A krém... nos, nincs benne semmi... habos. Vagyishogy jóval koncentráltabb a klón az eredetinél. Sőt, ha lassan harapdáljuk (a képnél egy szuper szikét használtam, úgy lett ilyen szép sima a felület, különben lehetetlenség nem hmmm.. rücskösre harapni), szóval csócsáláskor arra lehetünk figyelmesek, hogy a krém és a karamelles földimogyoró szépen elválhat a tejcsoki bevonattól. Gondolom, ez is azért lehetett, mert kis friss volt ez a csokim! Ha lehűtjük, akkor szépen összeáll ám, és úgy még inkább hasonlít a Snickersre.

Mint egy jólfésült, tökéletes arcú Joe Black és egy kevésbé jólfésült simlis Rusty Rian - kb. ilyennek képzelem a Mister Choc Peanut Chocot a Snickershez viszonyítva. Ugyanaz a színész, ugyanaz az arc, ugyanúgy remek, mégis más.

Naja, klónnak lenni nem mindig jó – de vegyük Elvist vagy Michaet Jacksont, még mindig jobb a klónjukként, mint holtan. A Tyler Durdenhez hasonlítható csoki, akár karamelles-földimogyorós, még kerestetik!

 

Mister Choc Peanut Choco

Töltött tejcsokoládé földimogyoróval, karamellel és finom krémtöltelékkel

60g

75 Ft a Lidl-ben

Szólj hozzá!
villanyi-szekszardi-pannon-borok-online-rendeles

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr191261415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása