csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

Tüzet a testbe

2009. március 26. 23:29 - he

Mint egy enyhe tengeri szél a parton, amiből érezzük a bőrünkön a szélviharnyi erőt, mégis csak megsimogat. No, ilyen ez a roppant veszélyes csokoládé. Gyömbéres.

Eddig az íróasztalom fölött bujdokolt, s az elegáns csomagolása alapján egy krémes, ütős csoki-ízt képzeltem belé. De nem. Ez egy elegáns, 22 centiméter hosszú, belül aranycsomagolásba burkolt csíkos szalag, amiben az ébenfekete csoki nagyon apró, csillogó kandírozott gyömbérdarabkákat rejt. Mikor letörsz egy kicsit, nem olvad rögtön szét az szádban, s akár rágod, akár nem, az a fifikás gyömbér íz megmarad a nyálkahártyádon.

Nem erős, pedig lehetne. Nem csípős, pedig lehetne. Inkább azt mondanám, hogy kellemesen karizmatikus. Mint egy kellően határozott, mégis gyengéd pasi.

És most egyrészt azért nem pirulok el, hogy ilyesmik jutnak eszembe, mert sokaknak eszébe jutott már ez a gyömbérről – a Terebess szerint a németekben (igen, ők gyártották ezt a csodát) az a képzet él, hogy használata egymás után tizenkétszeri közösülésre teszi képessé a férfiembert. Másrészt azért sem kell pironkodnom, mert tudom, ha bekapnál egy kockányit ebből a csokiból, te is elolvadnál a kandírozott gyömbércsillagoktól.

A csoki doboza egyébként csak első pillantásra elegáns – a gyömbérgyökeret egy stilizált növénydarabkával ábrázolták, ami szerintem leginkább egy lefejezett nagydarab féreghez hasonlít. Ez viszont csak azért is erősíti a belbecs mindent legyűr képzetet, mert a legszuperebb és leggyönyörűbb növények egyike is a gyömbér.

És na, mi lehet a féregből?

 

 

Étcsokoládé gyömbérrel 40 g

 

Gyártó: Confiseur Laderach GmbH & Co. KG – Németország

 

Utóirat: Az első ilyen csokinak a csomagolását (valószínűleg az utolsó kockával együtt) kidobta a takarítónénink. A második csomagolás még Dusán születésnapján kiutazott a szülinapi partijának a helyszínére, majd vissza, míg el nem veszett egy elfeldett, amjd feltehetően kidobott papírszatyor alján. A harmadik dobozt bölcsen a fénymásoló papírokat rejtő szekrény felső polcára rejtettem el, más, értékes utolsó csokikockákat tartalmazó csomagolásokkal együtt. Ez is csak az utolsó nagytakarításig volt ott. Ugye, milyen utolérhetetlen ez a csoki?!
A következővel óvatosabb leszek!
Addig is, ezt a képet a gyártó honlapjáról loptam.

 

Szólj hozzá!
villanyi-szekszardi-pannon-borok-online-rendeles

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr871028230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása