csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

Feminista ribanc

2009. március 10. 23:50 - he

Nevezhetnének így is – értelmezés kérdése. Itt ülök és szivarozom nagyban. Egy olyan csokoládés szivarkára gyújtottam rá, amit a tesómtól kaptam (Ugye tudjuk: A férfiak mind patkányok. Sőt, élősködők a patkányokon. Sőt, amőbák az élősködőkön. Az egyetlen férfi, akire egy lány valaha számíthat, az apja. És a fiútestvére. Aki még szivarral is képes meglepni.)

A szivar természetesen a machó férfiak jussa – hivatalosan legalábbis. Mert míg a dohánygyári munkásnők csak sodornak, ők hátradőlve whiskyznek és joggal hiszik magukat a teremtés koronáinak, hiszen alapból okosabbnak hiszik őket a nőknél, vagy 20%-kal többet keresnek ugyanazért a munkáért, és nem kell hálásnak vagy kedvesnek lenniük – az odafigyelés, törődés, netán önfeláldozás a nők dolga.

Pedig a szivarozás, főleg, a minőségi és kisebb szivarkákra rágyújtani eredetileg nem a férfiak, hanem a nők szokása volt, ugyanis a férfiak jóval több, de sokkal rosszabb minőségű és erősebb dohányt szívtak, mint a nők.

Mennyiség kontra minőség, ahogy az már a férfi-nő viszonylatokban lenni szokott.

Ez a csokoládés szivarka pedig különösen álom-szerű. Az utóíze egy kicsit csokoládés, a szivarfüst is édeskésebb, mint szokott. A megnyerő csomagolás szerint pedig: „az édeskés íz kellemes élményt nyújt a nap bármely szakaszában”. Be kell vallanom, kevésbé ütés, mint egy vaníliás, a kedvencemhez, a sejtelmesen sercegő és fájdalomcsillapító hatású szegfűszeges Djarumhoz pedig nem ér fel – igaz, az nem is szivarka. Ennek ellenére különleges élmény a szivarfüstöt és a dohány ízét a csokoládéval keverni.

Csoki ide vagy oda, a szokásos dohánytermékeken kötelezően feltüntetendő figyelmeztetések ezen is megjelennek (A cigaretta öregíti a bőrt, meg a dohányzás öl és a többi.), de rögtön relatívvá is válnak: a férfiak biológiai alapon is rövidebb élettartamra számíthatnak, mint a nők, akik hosszú és magányos, maximum más öreg nők között eltöltött életre számíthatnak egy olyan világban, ahol a legtöbb férfi bizony csak dísz a farok körül. Már csak ennek az életnek a megrövidítése miatt sem megvetendő, ha egy nő szivarozik.

Enjoy and relax.”

 

NEOS Selection Chocolate

10 chocolate flavoured cigars

 

Szólj hozzá!
Címkék: szivar
villanyi-szekszardi-pannon-borok-online-rendeles

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr15994942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása