Hadd ábrándítsak ki rögtön az elején mindenkit: a banán, ez a sokak által igen szexisnek tulajdonított gyümölcs valójában meddő.
Mármint a növény, amin az igazi banán terem.
Ennek a csokinak, (ahogy sok-sok más banános csokinak) vajmi kevés köze van a déligyümölcshöz. Gondoltam, jót tesz majd, ha a lapindítóhoz beszerzek némi édességet, hátha beindítja az ötletelést, de valójában nem a 6 %-ban maximált banánpüré motivált, amikor levettem a Spar polcáról, hanem az, hogy 24 darab van benne.
Nem számoltam, és viszonylag gyorsan elfogyott, ám figyeljük csak meg, mi is került a bendőnkbe!
Zöldessárga, habosított cukor, kicsit görbített "banános" formában, étcsokival leöntve. A cukortartalom garantált, az íz enyhén banános, az étcsoki a gondos (egyébként osztrák) csomagolás ellenére is összetört.
A legvadabb egyébként a banános benső színe! nem értem, miért kell zöldessárgának lennie, amikor az ehető banán gyümölcshúsa általában halványsárga. Miért utánozzák ezzel a színnel a banánhéj jellegzetes színeit? Csak mert karakteresebb, mint magáé a gyümölcsé?
A habosított cukor rémesen hangzik, tudom, nem volt annyira vészes, mint amilyen műíze egyes gumicukor-utánzatoknak van. És itt kifejezetten nem azokra az egerekre gondolok, amikben a pillecukor rágcsálótest egységbe forr a gumicukor farokkal. Azok - szerintem - kifejezetten ízletesek, még a buszon is képes vagyok hülyét csinálni magamból, és nyilvánosan elfogyasztani, mint valami karvaly.
Ebben az édességben megálltak félúton a felfújt műíz és a tömény cukor között.
És mi volt az egészben a legjobb?
A csokimáz a tetején - talán azért is fogyott el olyan gyorsan, mert egy-egy darabra elég kevés jutott.
schoko-bananen
csokoládés banán - banános habcukor csokoládéba (27%) mártva, 24 darab