csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

Hogyan tartósítsuk a szappanbuborékot?

2009. február 01. 23:59 - he

Puhába csomagolnám, és ahol éppen kedvem tartja, elengedném őket, hogy ne kelljen pancsolni, meg fújkálni, hanem azonnal körbevegyenek a szivárványos buborékok, bárhol, még esőben is, vagy akár zárt térben, egy hétfői értekezleten. És igen, becsomagolnám egyenként a mostani havas esőből a legnagyobb és legszebb hópelyheket is, amiket majd a rekkenő nyárban csomiznék ki, vagy egy liftben dobnám fel őket a levegőbe, hadd szállingózzanak a negyedikre liftezők fejére. És szállíthatóvá tenném a csoki mousse-t is, ne ám má' kiskanállal kelljen kanalazni a vitrinben őrzött családi kristálypohárból – egyszerűen zsebre vágnám és passz. És akkor és ott enném, ahol csak szeretném. A csomagolása is csokiból lenne természetesen. Igen. Egy egész tábla csokiban utaztatnám a csoki mousse-omat, és akkor törnék le belőle egy kockát, amikor csak akarom.

A fene essen a világba, hogy ez már másnak is eszébe jutott.

És milyen jó, hogy más sült fel vele.

Zsófi hozott egy ilyet – és tényleg tejcsokiba csavart csoki mousse van benne, és mégsem az igazi – a mousse picit megszikkad a csokin belül, és pont azt a könnyed levegősségét veszti el, ami annyira lenyűgözi benne az embert. Mert ha már a csoki mousse-nál tartunk, az szerintem akkor jó, ha minden kanálka után úgy érzem, egy falatnyi csokis levegő ér a nyelvemhez, és bármennyit képes lennék megenni belőle. Utoljára és fenomenálisat Bubánál ettem, egy emlékezetes vacsorán – és Viktor követte el. Remek mousse volt, rögtön gondoltam is, hogy megeszem az egész tállal. De hamar telítődni lehet még a legfinomabból is… Ez a Milka csoki viszont fenntartja annak látszatát, mintha a „csomagoláshoz" használt tejcsoki miatt érezné az ember, hogy eltelt. 

A csoki maga gyönyörű, ívek fonódnak össze benne, amikben a mousse rejtőzik. Olyan íze van, mintha a mousse-t bent felejtettük volna a hideg kamrában. Gondolkodtunk is rajta, hogy be kéne tenni a mikróba – pár másodpercre. 

Mindenesetre klassz próbálkozás, de azt ajánlom a tökéletességre vágyónak, álljanak be a Milka Amavel-gyárba dolgozónak, ha friss (és állandó) hordozható mousse-élményre vágynak.

 

Milka Amavel

Á la Mousse au Chocolat

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: mousse
villanyi-szekszardi-pannon-borok-online-rendeles

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr22917290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása